Naučte se myslet jako SEO vývojář

Dnešní trh požaduje, aby praktici SEO chápali daleko více vývoje webových stránek než kdy předtím. Nemusíte znát programování, abyste byli dobří v SEO, avšak čisté technické SEO má schopnost vytvořit webovou stránku za použití ničeho jiného, než textového editoru. 
 
Co vlastně mají společné SEO praktici a internetoví vývojáři? Je to to, že všichni používají vyhledávání extenzivně jako součást jejich práce, i když každá určitá vyhledávání profesí jsou poněkud odlišná. Jako technický SEO nebo jako SEO vývojář se pustíte do vyhledávání kvůli programování chybných zpráv, na které narazíte, abyste mohli řešit specifické problémy, když uváznete na místě a nemůžete se pohnout.
 

Nová série článků, která vás naučí programování pro SEO

 
Jako profesionál ve vyhledávání máte výhodu nad ostatními učícími se programovat v tom, že oni nemají žádné SEO pozadí. S tímto řečeno, to sice může být velice obtížné, navigovat se skrze informace o programování pro SEO, které je roztroušeno na internetu, není však všem dnům konec. Jsou tu samostatné články, které zahrnují kousky od GOogle, které se snaží zabývat zajímavými, avšak vysoce specifickými tématy, které jsou důležité pro vývojáře. Důležité, avšak izolované blogové příspěvky mohou být těžce pochopitelné, když teprve začínáte. A nejrůznější nabídky kurzů o programovacích jazycích se mohou ukázat jako nedostačující.
 
Pokud tedy hledáte cestu od SEO k technickému SEO nebo k SEO vývojářství, budeme zveřejňovat novou sérii článků, která vám pomůže navigovat se skrze změť informací metodicky, spíše než ledabyle, a která vám pomůže najít cestu z nejzazších koutů internetu.
 

Připravte se na učení

 
Budeme zveřejňovat tuto novou sérii o programování pro SEO během následujících několika měsíců. Abyste se s námi mohli zapojit, budete potřebovat:
 

  1. Vážný zájem v učení se programovacím dovednostem
  2. Alespoň idea toho, kde jste teď a kde byste chtěli být na technickém spektru
  3. Nějaké pracovní místo s internetem a propojením

 
Jsou tu jisté výjimky, ovšem obecné pravidlo je takové, že skoro všechno programování na internetu se děje na zařízeních s MacOS Unix, Gnu/Linux, nebo na Windows subsystému pro Linux. GUI vašeho operačního systému je navrženo tak, aby skrylo komplexnost vašeho počítače, zatímco my budeme trávit daleko více času s CLI (interpreter příkazového řádku) uživatelským rozhraním.
 
Není to tak těžké, jak to zní, a budeme následovat logický hrací plán. Ponoříme se do pichlavých problémů jako aplikace zabezpečení a práv na soukromí uživatelů. Budeme objevovat způsoby, jakými můžete komunikovat marketingové nápady technickým lidem, abyste tak získali hodnotné postřehy s reálnou technickou zkušeností. Primárně budeme diskutovat o tom, jak vlastně můžete začít vytvářet prototypy webových stránek za použití oblíbených rámců a vzorů za účelem naučení se technického SEO v moderním věku.
 

Prvotní kroky

 
Tady je zvýraznění oblastí, kde začneme:
 

  • Terminal (otevřete emulátor)

    • Začněte s Bourne Shell CLI
    • Objevování ve vašem zařízení
    • Začínání vzdálené a zabezpečené práce

 
Jak je již napsáno výše, budeme používat Cli pro získání přístupu do vašeho počítače – „blíže k oceli“ – než způsobem GUI, což je normální způsob pro interaktivitu s vašimi operačním systémem. Vyměníte znalosti o používání počítačů skrze souborového průzkumníka (jako Finder na Macu) za „hackování“ – použití okénka terminálového emulátoru, který běží na CLI. Terminál se může otevřít v okénku, avšak je to okénko do vnitřku vašeho počítače.
 

  • Textové editory příkazového řádku

    • Proč vi?
    • Ostatní oblíbené volby
    • Zabezpečené protokoly transferu souborů (SFTP)

 
Půjdeme mnohem dál než za jednoduché textové editory, abychom se seznámili se základy použiívání programátorských textových editorů. Také si budeme hrát s streamovými editory, avšak vi (Ví – í) je tu s námi zhruba od roku 1976 a stále je silné, protože je to takový ten druh síly, který programátoři požadují. Také se dozvíte něco málo o základech pro pracování v cloudu.
 

  • Manažeři balíčků

    • Homebrew (MacOS)
    • Linux: APT, YUM
    • Prostředí Runtime

 
Manažeři (správci) balíčků jsou pluginy uživatelského rozhraní pro programovací jazyky. Protože se budeme učit o tom, jakým způsobem prototypovat webové stránky za použití odlišných rámců, budeme muset prozkoumat také hned několik jazyků kódování, což znamená, že se budeme muset naučit, jak aktualizovat, vylepšit a instalovat balíčky programovacích jazyků, což může být dokončeno za použití programů správců balíčků.
 
Jakmile si poradíme s těmito tématy, dostaneme se do kontroly verze software, takže můžete klonovat sample projekty. A za chvíli budete na cestě a stanete se SEO vývojářem.